Programovatelný převodník s CAN FD, LIN, RS-232 a microSD slotem

CAN FD LIN Gateway je uživatelsky programovatelný převodník pro automobilové sběrnice, který poskytuje dva CAN/CAN-FD kanály, LIN kanál, RS-232 port, microSD slot a několik digitálních a analogových vstupů a výstupů.

Díky možnosti naprogramovat do převodníku vlastní firmware v C/C++ získává uživatel plnou kontrolu nad aplikací a zařízení lze tedy využít pro široké spektrum aplikací jako je například konverze protokolů, spojení oddělených sběrnic (gateway/bridge), logování a simulace komunikace nebo monitorování a ovládání externích periferií.

Firwmare zařízení v C or C++ může uživatel vyvíjet ve zdarma dostupném vývojovém prostředí i GNU C/C++ kompilátory a aplikaci lze do převodníku nahrát po USB, RS-232 nebo CAN sběrnici.

Zařízení obsahuje slot pro externí microSD kartu, čímž uživatel získává možnost logovat data nebo naopak simulovat komunikaci do sběrnic. Vnitřní EEPROM paměť lze využít pro opakované ukládání konfiguračních dat.

Čtyři digitální výstupy (s podporou PWM) a dva digitální/analogové vstupy rozšířují možné využití převodníku. Vstupy mají měřicí rozsah 0-5 V a výstupy mají různé koncové stupně (push-pull, HSD, LSD) s výstupním zatížením až 1,5 A.

Multifunkční CAN FD LIN Gateway využívá výkonný mikrokontrolér STM32G4 family (Arm Cortex-M4) MCU, ke kterému je k zdarma dispozici vývojové prostředí (IDE) i GNU C/C++ kompilátory a pro urychlení vývoje poskytujeme zdrojový kód s příkladem využití všech periferií. Aplikaci lze na převodníku ladit pomocí standardního ICSP SWD rozhraní (ST-LINK), které umožní debugovat a krokovat kód.

 

další informace